10 Haziran 2014 Salı

Veri tabanı ile iletişim


SAP sistemleri çeşitli işletim sistemlerinde, farklı veri tabanı yönetim sistemleri ile çalışabilmektedir. Veri tabanlarındaki uygulama verilerine platform bağımsız ABAP programları ile erişilir.  ABAP programlarındaki veri çekme komutları temel veri tabanı sorgularına dönüştürülür ve bu şekilde veri tabanı farklılığı ABAP programı yazana farketmez.

SAP programlama dili ABAP'ta, veri tabanındaki uygulama verilerine erişebilmek için SAP Open SQL kullanılmaktadır.  Veri tabanı arayüzü ABAP komutlarındaki Open SQL komutlarını, veri tabanının kullanacağı "Native SQL" komutlarına çevirir. Native SQL komutları veri tabanının üreticisine göre değişkenlik gösterebilir. Bu durum, ABAP programlarına platform-bağımsızlık özelliği vermektedir.
 
Open SQL  komutları girildiğinde  SAP veri tabanı arayüzü kodu kontrol eder ve kodun derlenme aşamasında varsa hata verir. Ayrıca sık kullanılan veriler buffer dediğimiz ara bir katmanda bulunurlar. Böylece veri tabanını yormadan veriye hızlıca erişmek mümkün olmaktadır. ABAP programlarında Native SQL komutları da girmek mümkündür. EXEC SQL ... END EXEC komutları arasında Native SQL komutları verilir. Ancak buffer kullanılmaz. Ayrıca kodu derleme aşamasında kontrol yapmaz ve program çalıştırma sırasında hataya düşer. Native SQL komutları veri tabanının üreticisine göre değişkenlik gösterdiği için ABAP programının platform bağımsızlığı da ortadan kalkar.





Hiç yorum yok: