7 Temmuz 2010 Çarşamba

SAP Nedir?

SAP Bir Kurumsal Kaynak Programıdır (ERP).

ERP, Kurumsal Kaynak Planlaması (Orjinal adıyla Enterprise Resource Planning-ERP) işletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken işgücü, Makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik yönetim sistemlerine verilen genel addır.
ERP bir kurumun tüm bölümlerini tek bir bilgisayar sistemi altında toplayarak değişik departmanların ortaklaşa veri paylaşımı sağlar.
SAP Genel olarak ERP sektöründe yer almaktadırlar ve guclu bir ERP çözümüdür. SAP ve ERP esanlamda kullanilmaktadir.

SAP Nedir?
SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) , 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Merkezi Almanya’nın Walldorf kentinde kuruldu. Bu şirketin tam adı SAP AG.’dir.
SAP Kucuk ve orta olcekli isletmelerden global sirkettelere kadar her buyulukteki isletmelerin taleplerini karşılamak üzere dizayn edilmis olup her gün daha da zorlaşan rekabet ortamında, isletmeler icin buyuk avantaj tasimaktadir.

SAP R/3'deki "R" gerçek zamanlı ("Realtime") veri işleme özelliğini, 3 ise veritabanı, uygulama sunucusu ve istemciden oluşan üç seviyeli uygulama mimarisini simgeler.
SAP R/3 , RDBMS(Relational Database Management System-İlişkisel veri tabani yönetim sistemi) Oracle,Microsoft SQL,Informix sunucularının artilarinida kullanma imkani vermiştir.
SAP R/3 kendi içinde EDI(Electronic Data Interchange) ,Ofis yazilimlarini destekleyen arayüzü vardir.

Neden tercih ediliyor?
SAP’nin tercih edilmesinin ve bu kadar büyümesinin sebepleri arasında bir şirketin tüm ihtiyaçlarını karşılamasının büyük etikisi olmuştur. 22 farklı sektöre özel uygulamaları ve Finansal Muhasebe, Yönetim Muhasebesi, Satış, Dağıtım, Üretim gibi modüller tercih sebebini oluşturmaktadır.

Hiç yorum yok: