9 Şubat 2014 Pazar

SAP NetWeaver


SAP NetWeaver, mevcut sistemlere entegre edilebilir, kapsamlı bir teknoloji platformudur. SAP NetWeaver ile iş süreçleri uygulanır, geliştirlir ve yürütülür.

Entegrasyon 4 ana temelde ele alınır. Üstten alta doğru önce kişi entegrasyonu gelir. Burada kullanıcının SAP NW sistemine erişimi temel amaçtır. SAP Enterprise Portal fonksiyonları kilit önem taşır. Bilgi entegrasyonu ile sistemdeki verilerin işlenerek veya ham hali ile kullanıcıya servis edilmesi amaçlanır. SAP Business Information Warehouse modülü bu servisi sağlar. Knowladge Management Enterprise Portal’in bir bileşenidir. Master Data Management modülü ise ana verilerin kullanıcılara servis edilmesini sağlar. Süreç entegrasyonu ile iş süreçleri yönetilir. XML veri paketleri ve iş akış senaryoları bu bölümün temellerini oluşturur. Temel modül SAP Process Integration (SAP PI)dır. Bunları gerçekleştirmek için son olarak uygulama platformu kullanılır. SAP Web Application Server ile J2EE ve ABAP geliştirme ortamlarına sahiptir. Aynı zamanda web uygulamaları ve web servis geliştirmeyi destekler.

SAP Web Apllication Server (SAP Web AS):

SAP Web AS’ın ABAP geliştirme ortamının yanı sıra Java bazlı programlar için J2EE geliştirme ortamı da vardır. SAP Web AS veri tabanı ile beraber SAP NetWeaver’ın uygulama platformudur.


Hiç yorum yok: